Welkom bij

VDR Gevel B.V.

Uw partner in de gevelreiniging sinds 2002 een begrip, dankzij onze jarenlange ervaring en ons goed opgeleid personeel hebben wij altijd de juiste oplossing in huis voor uw gevel. Dankzij onze gevelreiniging methodes krijgt uw gevel weer de gewenste uitstraling en bescherming, zonder dat de gevel word aangetast.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Witte uitslag

Vergipsing, witte uitslag & gevelvervuiling nieuwbouw

Bekijk hoe de gevels er uit kunnen komen te zien na een periode van slechts enkele jaren en verbaas u; vergipsing en vergrauwing zijn eerder regel dan uitzondering. Dit ontstaat niet door de keuze van baksteen of (voeg)mortel, echter door het opnemen van regenwater in het metselwerk en daarbij behorend vochttransport. Hierdoor zullen de in het metselwerk opgesloten mineralen en/of zouten bij elke regenbui een klein beetje oplossen in het water, en naar de buitenzijde van de gevel getransporteerd worden. Met als gevolg een gevel die op termijn, steeds meer vergipsing (wit) of vergrauwing (grijs) gaat vertonen. Deze vervuiling geeft het gebouw een enorm storend beeld en zal zich met name manifesteren aan de met regen belaste gevels. De door VDR Gevelreiniging beproefde methode zijn wij in staat om deze vervelende uitslag zonder aantasting van het bestaande metselwerk te reinigen.

Witte uitslag op de gevel blijkt moeilijk te voorkomen en is een doorn in het oog. Deze witte uitslag ontstaat door de invloed van regenwater op vers metselwerk. Tot op heden zijn er helaas nog veel bedrijven die adviseren de gevel te bewerken met zout- of fosforzuur. Dit is niet alleen milieu-onvriendelijk en gevaarlijk voor de verwerkers, maar bovenal zeer schadelijk voor het metselwerk. VDR ontwikkelde een vloeistof op basis van het organische sulfaminezuur; milieu-, metselwerk- en gebruiksvriendelijk. Ons product (VD10) bleek zelfs na een uitgebreide testfase dat deze effectiever was dan de reeds bestaande producten en niet de gevaarlijke effecten van forsor- en zoutzuur heeft. De reacties van baksteenfabrikanten, mortelleverancier als ook de metselaars en voegers zijn zeer positief.

Advies nodig?

Over VDR

logo-vdr-gevel-only

VDR Gevel is actief in de gehele Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland, tevens zijn onze gevelproducten verkrijgbaar binnen de hele EU.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget
× Hallo, kan ik u helpen?